Kallelse till årsmöte 2023

Välkomna till hembygdsträff och årsmöte i Törnevalla hembygdsförening, tisdagen den 14 februari kl 1900 i Törnevalla församlingshem, till vilket medlemmarna härmed kallas. Agenda för årsmötet följer § 4 i våra stadgar och verksamhetsberättelsen för 2022 bifogas detta brev. Under kvällen serveras ”bjudkaffe”. Vi kommer även att ha lotteri med fina priser.

Efter årsmötet berättar ordföranden under rubriken ”Törnevalla socken, lite av varje”.

Medlemsavgiften för 2023 – 75 kr/person betalas in på pg 4078447-2 . Kom ihåg att skriva avsändare.


Inlagt 2023-01-20


Julmöte den 13:e december

Tisdagen den 13:e december klockan 19.00 i församlingshemmet i Törnevalla är det julmöte.

Frazzegubbarnas jul (Frazzes band)
Frazzegubbarnas JUL

Frazzez Band presenterar ”Frassegubbarnas jul” och underhåller med sång, musik och mellansnack”. Julkaffet med bröd kostnad 30 kr. Som vanligt säljs också lotter med fina priser.

Ta gärna med er vänner och bekanta
TILL EN TREVLIG KVÄLL TILLSAMMANS


Inlagt 2022-11-22


Höstuppdatering 2022

Hej alla Hembygdsvänner !
Årets mycket varma och torra sommar går mot sitt slut, och vi ser en höst nalkas. För vår hembygdsförening inleddes sommaren 2022 den 14 juni med byvandring i Älvestadområdet med 45 deltagare och tre hundare. Det blev en trevlig vandring i fint väder med många minnen från gårdar som vi passerade och besökte. Medhavd fika intogs vid Jonas Erikssons numera arrendegård, den som ligger längst västerut.

Den 27 augusti kl 11 – 15 var det ”Landsbygdens dag” vid Lundby loge.

Nästa hembygdsträff, tisdagen den 13 september blir en bussresa längs den gamla Eriksgatan från Linköping väster ut till Alvastra med ordföranden som guide. Bussen kommer kl 0900 till Törnevalla k:a för påstigning. Lunchen är bokad i Centralkrogen i Väderstad. Vi serveras en buffé i eget rum på övervåningen. Pris 179: – som betalas av var och en (kontant, kort eller Swish).
Vår färd kommer att gå från Törnevalla kyrka kl 0900 via Linköping, Tift, Kaga, Ledberg, Björkeberg, Västerlösa, Sjögestad, Viby, Öjebro, Skänninge (fika paus (eget) och visning av Vårfrukyrkan), Bjälbo (visning), Hov, Väderstad där lunchen serveras. Efter lunch till Rök, Alvastra (visning), Orlunda, Fivelstad och sedan hem (mellan 16 och 17).
OBS!! Resan kan komma att ställas in om ordf = guiden inte orkar, för som jag nämnt har jag en allvarlig hjärtsjukdom som inte är att leka med. Jag vill hemskt gärna genomföra resan men som reservation skriver jag detta och hoppas att jag får en ”må bra dag”.
Anmälan om deltagande till Laila Mårdh, tfn 0703-528600 eller lailamardh@gmail.com snarast och senast den 6 sept. Ta gärna med fika och karta. Föreningen står för kostnader för buss mm.

Tisdag den 4 okt kl 19 träffas vi i Församlingshemmet för berättarkväll med bildvisning.Ta med fika!

Nästa utskick kommer i 11 november och reglerar julmötet den 6 december i Församlingshemmet i Törnevalla dit även icke medlemmar är välkomna.


Med vänliga hälsningar från styrelsen genom ordföranden.


Inlagt 2022-09-07


Kallelse till Årsmöte 2022

Hej alla Hembygdsvänner !


I vårt senaste infoblad den 17 januari 2022 bestämde vi att avvakta med vår verksamhet till våren -22 med hänsyn till de nya restriktionerna kring Coronapandemin. Årsmöte senast i maj enligt våra stadgar och därefter program för resten av året, kanske med en byvandring, bussresa och något möte i oktober och december.


Styrelsen har nu haft möte och beslutat om årsmöte den 26 april kl 1900 i församlingshemmet till vilket ni härmed är kallade. Efter årsmötet lyssnar vi till föredrag av Göran Dahmén, lotterier och ”bjudkaffe” serveras.

14 juni kl 1800 blir nästa hembygdsträff som är en byvandring i Älvestadsområdet (se programutkastet). Samling bakom sågen vid det övergivna vita huset.

Medlemsavgiften för 2022, 75 kr/person betalas in på pg 4078447-2, glöm ej avsändare. OBS ni som får detta utskick med E-post får inget inbetalningskort per post. Ni som betalat för 2021 behöver ej betala för 2022.

Nästa uppdatering kommer i augusti och avser bussutflykt i september och berättarafton i oktober

Hälsar styrelsen genom
Sigvard Hallendorff


Inlagt 2022-04-14Äldre inlägg
Här möts gammalt och nytt, runstenar och spetsteknologi, mellan gamla Riksettan och motorvägen Linköping - Norrköping.


Linghems silo i sina glansdagar. Ca 1970.
Foto Carin Wall.