2008-12-03

Julmötet 2008 Törnevalla hembygdsförening
Måndag den 1 december i församlingsgården Linghem
Måndag den 1 december var det vår sista träff för det här året. Med förra årets träff i minnet så flyttade vi i år mötet till församlingsgården i Linghem. Där finns bättre utrymme för att ta emot mer folk, och nog kom det folk alltid, vi var c:a 100 personer som ville se och höra Pelle Björnlert & Erik Gruvebäck spela Allan Edwalls småsluga burlesker och visa visor!Sigvard Hallendorff hälsade alla välkomna till vår träff, det var roligt att se så många nya ansikten, både medlemmar och icke medlemmar, som hade hörsammat vår inbjudan.Som vanligt började vi med att berätta lite om hembygdsföreningen och vad vi har gjort under året. Det blev en kort information, för alla ville vi att spelmännen skulle komma igång med sitt program, som vi längtat efter.Barbro Sandell och Maj-Britt Lundblad stod i dörren och tog emot gästerna och sålde kaffebiljetter och lotter. Man kunde köpa kaffe med hembakat bröd för 30 kronor, sen blev det lottdragning även på kaffebiljetterna. Det gick åt 4 lotterier som inte var svårt att sälja när vi hade så fina vinster.Nu var det dags för killarna att börja och spela, det var upplagt på 2 x 45 min. Under kaffepausen passade vi på att ha dragning på kaffebiljetterna och två lotterier.

 

Efter kafferasten så spelade och underhöll de oss igen Det blev mycket skratt och applåder under kvällen, det verkade vara mycket uppskattat och alla såg ut att ha roligt. Musikanterna fick också spela extranummer för oss.Barbro & Maj-Britt överlämnade blommor till spelmännen och tackade för att dom kom och spelade för oss, och önskade dem lycka till i fortsättning med sina uppträden.
Nu var det dags att ha dragning på dom två sista lotterierna, sedan sålde vi det som var kvar av brödet, det fick en strykande åtgång.

Sigge tackade för kvällen och jag tror att det var en mycket nöjd publik som gick hem.Jag, undertecknad, var i alla fall nöjd och mina duktiga medarbetare var till stor hjälp att få allt att klaffa med så mycket folk.


Genom Barbro SandellTillbaka en sida
Tillbaka till välkomstsidan