2008-09-27

Lunby loge i Östra Skrukeby


Fredag den 19 september hade Åkerbo Maskinhistoriska förening och Törnevalla hembygdsförening bjudit in Linghems pensionärsförening Plogen till månads möte i Lunby Loge i Östra Skrukeby.Det är en liten tapper skara från föreningarna som träffas där, för det mesta torsdag och lördag förmiddag, för att arbeta med restaureringen av huset. (En önskan är att fler ställer upp.) Det långt ifrån färdigt, men vi är en bit på väg mot ett kombinerat museum och lokal för möten och aktiviteter i alla fall. Tanken är att vi ska kunna visa upp för skolklasser och andra grupper hur det var här på landet förr i tiden.På fredagen kom det en lång karavan med bilar till logen. Det blev 63 betalande personer som först fick grillad korv och dricka. Korvgrillare var Göran och Roger som såg till att alla fick den korv dom ville ha. Det var visning av traktorer som var igång utomhus, och maskiner som stod i logen.Det serverades kaffe och sockerkaka i den stora salen på övre plan, den rymmer c:a 90 personerDet såldes 3 lotterier med många glada vinnare.

Lennart Torstensson, Plogens ordförande, talade bland annat om olika aktiviteter som ska ske i höst. Bernt Arvidsson berättade historier, det går alltid hem.

Barbro Sandell pratade bland annat om Törnevalla hembygdsförening och om böckerna som kommer att ställas fram i Lundby Loge. De är från Törnevalla folkbibliotek, de äldsta är tryckta 1893. De har förvaras i Törnevalla prästgård, hembygdsföreningen fick ta hand om dem och en del gammalt skolmaterial när prästgården nyligen såldes.

Dagen vid Lundby Loge blev lyckad, jag tror att alla var nöjda ”vi hade i alla fall tur med vädret” som dom sa på husvagns semestern.

En solig hälsning från Barbro SandellTillbaka en sida
Tillbaka till välkomstsidan