2008-09-12

Utflykt med Törnevalla hembygdsförening till Kornettgården i Klockrike
Hemsida!

Lördag den 6 september var Törnevalla hembygdsförening på utflykt till Klockrike.
När man hör ordet Klockrike tänker man på Harry Martinsson och hans bok ”Vägen till Klockrike”, som handlade om luffare och som sedan blev film.
Några luffare såg vi inte till, men massor med saker som Birgitta och Lars-Erik Johansson hade samlat på sig.

Lars-Erik hälsade oss välkomna och berättade en hel del om samlingen och hur det kom sig att de började att samla, även om namnet Kornettgården som har en militär historia.

Vi var 17 personer från vår förening som först gick runt på nedre plan och tittade på samlingarna.
Där fanns ett fik från 50 talet, en hårsalong från Loftahammar, rum med kamera, dragspel och gamla radioapparater, skomakeri och skolsal mycket, mycket mera. Det finns otroligt mycket att titta på en hel del nostalgi.Nu var det dags för vår kafferast, vi hade beställt Östgötamackan som var specialkomponerad av Dacke skolan i Mjölby till Östgöta dagarna som var i helgen.
Den var smaskig god och det smakade gott med kaffe just nu.
Ute regnade det för fullt, vi var glada att det inte var skogstur som stod på programmet idag!Efter fikat gick vi upp på andra våningen, där fanns det ju inte mindre att se på.
Det fanns en växel som Laila Mårdh hade jobbat i, hennes namn stod kvar hon hade nr 68!
Telefoner, mobiler, datorer, köksredskap, och en gammal lanthandel där det fanns allt mellan såpa, rosa trosor, strumpeband och hattar. Vist blev Yvonne fin i hatten!

Nu tackade vi för oss och ställde kosan mot Törnevalla med många intryck i tankarna. Alla var överens om att hit kan vi komma flera gånger, det är svårt att smälta allt på en dag.
Vi tackade för oss och gav oss ut i regnet

Genom Barbro SandellTillbaka en sida
Tillbaka till välkomstsidan