2008-01-09

Den 30 oktober 2006, en gråruggig måndag eftermiddag, kom vår landshövding Björn Eriksson på besök hos Törnevalla hembygdsförening.


Landshövdingen väljer ut några hembygdsföreningar som han ska besöka, det här var den hundrafyrtiofemte föreningen, det gäller bygdeföreningar och byalag.Vi träffades hemma hos Arne & Carin Blomberg som bor i gamla lärarbostaden vid Törnevalla gamla skola. Vi var några ur styrelsen plus några av våra medlemmar som hade tid att deltaga kl 14 en måndag eftermiddag.Ordförande Sigvard Hallendorff hälsade Björn Eriksson välkommen till vår förening och visade bilder och kartor över vår socken.Vi talade om vad vi gör på våra träffar och vilka utflykter vi gör, bland annat till andra hembygdsföreningar, tittar på fornminnen, växter, och vilka hus som finns eller funnits i bygden.Vi tog en liten fika rast med hembakat bröd från Yvonne.Det blev en liten stund över till fria samtal. Pratade bl. annat om ostlänken.
Talade om vad vi hade använt vår bygdepeng till, till vår hemsida med mm.Arne förevisade hemsidan och talade om att hemsidesnickaren bor i Särna, 50 mil bort. Det betyder att man inte behöver bo på orten för att vara engagerad i hembygdsföreningen.


Björn Erikssons besök varade i ca två timmar. Sigge tackade landshövdingen för att han besökte oss och hälsade honom välkommen åter.

Av Barbro Sandell


********************************

Tillbaka en sida
Tillbaka till välkomstsidan